torstai 6. kesäkuuta 2013

Karkuri

Meillä on ongelma. Tai tarkemmin sanottuna, sekä meillä, että koirallamme on ongelma. Selma, 4 vuotta, on mitä rakastettavin ja hauskin cairnterrieri. Selman taipumuksena on myös koetella omistajiensa hermoja ja omaa eloonjäämistään aika ajoin. 

Menneinä vuosina koira on nimittäin muun muassa:
- Yrittänyt kadota Pohjois-Savon metsiin loppuiäkseen
- Karannut lukuisia kertoja maalla naapurien pihamaille
- Kaivanut lukuisia määriä harvinaisia ja vähemmän harvinaisia pihakasveja ylös eri ihmisten puutarhoista. Viimeisimpänä Maanrakennus ja maansiirto Selma Oy on yrittänyt kaivaa talomme ikäisen omenapuun juurineen irti pihalta
- Yrittänyt houkutella toisen koiramme bussin alle (ja opettanut sen mm. haukkumaan)
- Varastanut pullat ja karkit muutamien lasten käsistä
- Murissut anopille, kun anoppi on kieltänyt kaivamasta kuoppaa
- Nielaissut kissan lelun ja yrittänyt piilottaa myöhemmin oksennettuaan lelun jäljellä olevat osat päiväpeiton alle
- Syönyt ilmapallon

Nämä noin ensimmäiseksi mainitakseni. Viimeisimpänä jalo, pieni koiramme on keksinyt karata aidan alta. Meillä on vähintäänkin 160cm korkea tiheä puuaita, joka peittää koko pihan. Puuaidan alle asensimme erikseen n. 10 cm syvyyteen uppoavan verkkoaidan. 
Ilmeisesti myös sen verkkoaidan alta voi karata, jos kaivaa tarpeeksi kauan ja repii verkkoaitaa hampaillaan tarpeeksi pitkään.

Olen tullut siihen lopputulokseen, ettei meillä välttämättä asu kahta koiraa: meillä asuu koira ja nelivuotias terroristi. 

Harvinaisen älykkään näköinen terroristi pallonväsytystaistelun jälkeen.

Paljonkohan käynti koirapsykologille maksaa? 

ps. Koska joku kuitenkin epäilee, että yllämainitut patologiset taipumukset johtuvat liian vähästä aivotyöstä ja ulkoilusta, voin kertoa, että koirat ulkoilevat useita tunteja päivittäin. Myös erilaisia aivokapasiteettia vaativia harrastuksia on harjoiteltu, mutta jostain syystä patologinen taipumus karkailuun ja pahantekoon ilmenee heti, kun mahdollisuus siihen aukeaa - vaikka takana olisi 12-tuntinen metsäretki uimareissuineen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti